Freelance tekstschrijver inhuren voor SEO doeleinden? Dit moet je weten!

De diensten van een freelance tekstschrijver kun je erg goed inzetten voor je bedrijf. Goede teksten zijn namelijk onmisbaar om te communiceren met je bestaande en potentiele klanten. Een goede tekst trekt de aandacht van de lezer en houdt deze tot het einde van de tekst vast. Daarnaast kun je er tegenwoordig niet meer om heen om aandacht te besteden aan SEO. Een goede tekst moet daarom ook goed te vinden zijn in de zoekmachines. Heb je freelance opdrachten voor een tekstschrijver maar weet je nog niet zo goed hoe je te werk moet gaan? In dit artikel lees je er alles over.

Wat kan een freelance tekstschrijver voor je betekenen?

Een tekstschrijver inhuren is een taak waar je als bedrijf al snel mee te maken krijgt. Goede teksten zijn namelijk onmisbaar voor een succesvol bedrijf. Je hebt bijvoorbeeld teksten nodig voor je website, folders, brochures en jaarverslagen. Daarnaast kun je ook een tekstschrijver vragen om zich bezig te houden met het opstellen van goede brieven die richting je klanten gaan of het ontwikkelen van een mooie PowerPoint die je nodig hebt bij het houden van een belangrijke presentatie.

Ook als je een eigen webshop hebt, kan een SEO tekstschrijver je helpen bij het genereren van meer inkomsten. Doordat je werkt met professionele teksten die beter vindbaar zijn in de zoekmachines, zal je website vaker bezocht worden. Hierdoor heb je meer kans om je producten of diensten te verkopen. Een tekstschrijver voor je website kan ook handig zijn voor het opstellen van interessante blogberichten.

Geef een duidelijke schrijfopdracht

Als je als bedrijf op zoek gaat naar een freelance tekstschrijver, dan is het aan te raden om je opdracht al zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Een tekstschrijver heeft als doel om een tekst te schrijven die pakkend is met een duidelijke inhoud. Hiervoor is het nodig om als bedrijf dus een duidelijke omschrijving van de opdracht te geven. Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden als je een freelance tekstschrijver inschakelt. Hieronder kun je alvast enkele factoren bekijken waar je rekening mee kunt houden tijdens het formuleren van je schrijfopdracht.

Wat is de omvang van de opdracht?

Als je een opdracht geeft aan een tekstschrijver, is het verstandig om direct aan te geven wat de verwachtte omvang is van de opdracht. Op deze manier kan de tekstschrijver de mogelijkheden en tarieven duidelijker in beeld brengen. Veel tekstschrijvers hanteren namelijk een lager tarief als je een grote hoeveelheid teksten afneemt.

Hoe zit het met de deadline?

Gaat het om een spoedopdracht of zit er helemaal geen haast bij de opdracht? Deze factoren kunnen invloed hebben op de gestelde tarieven. Als een opdracht er als spoed bijkomt, dan kan het zijn dat de tekstschrijver hiervoor een hoger tarief vraagt omdat andere opdrachten dan even stilliggen.

Met wat voor onderwerpen heb je te maken?

De moeilijkheidsgraad van een tekst zal ook invloed kunnen hebben op het tarief dat wordt gevraagd. Als een tekst gaat over een lastig onderwerp waar je als tekstschrijver meer onderzoek naar moet doen, dan kan het ook zijn dat de kosten voor deze diensten hoger uitvallen. Je betaalt als opdrachtgever dan ook voor het doen van onderzoek.

Hoeveel kost een freelance tekstschrijver?

Als je in beeld hebt wat je opdracht is voor de freelance tekstschrijver, dan wil je natuurlijk een goedkope tekstschrijver inschakelen. Een tekstschrijver die te betalen is, maar daarnaast natuurlijk wel de beoogde kwaliteit kan bieden. De teksten moet je zien als een investering in je bedrijf. Hoe beter de teksten zijn, hoe waardevoller dit kan zijn voor die diensten van je bedrijf of webshop. Een tekstschrijver kan haar of zijn diensten op diverse manieren in rekening brengen. Er kan gekozen worden voor een woordtarief of een uurtarief. In de praktijk kan dit per tekstschrijver erg verschillen.

Een ervaren tekstschrijver zal namelijk meer vragen dan een tekstschrijver die net is begonnen. Een beginnend tekstschrijver zal vaak een uurtarief hebben van 25 tot 55 euro. Een gemiddelde tekstschrijver ligt daar iets boven, denk hierbij aan een uurtarief van 55 tot 80 euro. De meeste tekstschrijvers hebben een uurtarief dat hier tussen ligt.

Als je het hebt over een zeer ervaren tekstschrijver die schrijft over specifieke onderwerpen waar je meer kennis voor nodig hebt, dan kan dit uurtarief zelfs oplopen tot 150 euro per uur. Als er sprake is van een woordtarief, dan moet je bij een beginnend tekstschrijver uitgaan van een woordtarief van 0,25 tot 0,35 cent per woord. Het gemiddelde woordtarief ligt echter vanaf 0,35 cent per woord. Tekstschrijvers die meer ervaring hebben, vragen soms meer dan 0,55 cent per woord.

Freelance tekstschrijver kan een proeftekst schrijven

Een hele goede tip om te bekijken of je verwachtingen passen bij een freelance tekstschrijver die je wilt inhuren, is het laten schrijven van een proeftekst. Vaak kun je dan een korte opdracht doorgeven aan de tekstschrijver en zal hij/zij zich bezighouden met een korte tekst. Zo kunnen jullie beide bepalen of dit een goede match is voordat er officieel een opdracht wordt aangenomen. Ook heb je de mogelijkheid om proefteksten op te vragen, vaak gratis, om te bekijken of de schrijfstijl van de tekstschrijver bij jouw ideeën past. De meeste freelance tekstschrijvers hebben dit al klaar liggen.

Wij leveren kwaliteit voor een mooie prijs

Als je op zoek gaat naar een geschikte tekstschrijver, dan merk je al gauw dat dit geen gemakkelijke zoektocht is. Deze zoektocht nemen wij je graag uit handen, wij hebben namelijk de beste tekstschrijvers in huis die jou kunnen helpen met elke opdracht. Zowel in het Engels als Nederlands. Bij grote opdrachten is het ook mogelijk om een contentplan samen te stellen.

Onze tekstschrijvers zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van kwalitatieve teksten voor diverse soorten bedrijven. Voordat we starten aan een opdracht, is het voor ons erg belangrijk om duidelijk in beeld te brengen wat de wensen zijn van de opdrachtgever. Hier zullen wij onze teksten vervolgens op afstemmen. Jouw bedrijf is uniek en dat betekent ook voor ons dat elke opdracht waardevol en uniek is. Wij streven ernaar om elke opdracht succesvol af te ronden.

Locaties waar onze schrijvers actief zijn: groningen, utrecht, amsterdam, arnhem, wageningen, leeuwarden, tilburg, assen, amersfoort, eindhoven, nijmegen, almere, rotterdam, den haag, enschede.

Ben je op zoek naar onze vacatures, bekijk dan deze pagina.