Een tekstbureau voor al je schrijfwerkzaamheden en tekstcorrecties

Elk bedrijf zal vroeg of laat kwalitatieve teksten nodig hebben. De teksten kunnen dienen voor diverse doeleinden. Het is een manier om je klanten of bezoekers te informeren over diensten en/of producten, maar je kunt er ook voor zorgen dat hiermee bestaande klanten terugkomen op de website. Denk hierbij aan het plaatsen van interessante nieuwsberichten en blogartikelen. Deze teksten zullen wel geschreven moeten worden én daar kun je een tekstbureau voor inschakelen. Een
tekstbureau voor al je schrijfwerkzaamheden? Hier lees je er alles over.

Wat is een tekstbureau en wat zijn de werkzaamheden?

Een tekstbureau is vaak een team van professionals die zich dagelijks bezig houden met het schrijven en herschrijven van teksten. Daarnaast verlenen ze vaak ook diensten zoals het redigeren en corrigeren van bestaande teksten. Hierbij kun je denken aan allerlei soorten teksten. Enkele voorbeelden van werkzaamheden die een tekstbureau voor je kan uitvoeren zijn:

 • Het herschrijven of schrijven van pagina’s op de bedrijfswebsite
 • Blogartikelen
 • Nieuwsberichten
 • Het schrijven van een jaarplan, visie of missie van een bedrijf
 • Het schrijven van belangrijke documenten voor bedrijven. Denk hierbij aan draaiboeken voor
  een belangrijk project.
 • Teksten voor folders of brochures

Hier boven kun je enkele mogelijk opdrachten vinden voor een tekstbureau. Natuurlijk is er in overleg ontzettend veel mogelijk. Twijfel daarom zeker niet om contact op te nemen als jouw opdracht hier niet tussen staat.

De voordelen van een tekstbureau

Als je een tekstbureau gaat inschakelen voor al je teksten, dan kun je profiteren van diverse voordelen. De professionals die werkzaam zijn voor een tekstbureau, zijn dagelijks bezig met het schrijven van teksten voor opdrachtgevers. Om deze reden zijn deze schrijvers erg snel in hun werk en is het toch mogelijk om kwaliteit te leveren. Het schrijven gaat op een natuurlijke manier en met een flinke dosis creativiteit zorgt dit voor mooie resultaten. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen:
Kwalitatief en betrouwbaar
Als je teksten laat schrijven voor je bedrijf, dan moet je dit zien als een investering. Een investering om als bedrijf te groeien. De teksten die je afneemt zorgt er namelijk voor dat je kunt communiceren met je doelgroep. De professionals die werken bij een tekstbureau hebben veel ervaring en de juiste kennis om de beste teksten af te kunnen leveren.
Op de hoogte van alle ontwikkelingen
Een tekstbureau volgt alle ontwikkelingen op het gebied van teksten. Of het gaat om nieuwe spellingen of anders aanbieden van teksten aan opdrachtgevers, een tekstbureau is er als eerste bij.
Schrijven met het oog op online vindbaarheid
Je hebt tekstschrijvers die goed kunnen schrijven, maar niet schrijven met het oog op SEO. De online vindbaarheid is tegenwoordig erg belangrijk geworden en als schrijver kun je er niet meer omheen. Als bedrijf is het erg belangrijk dat je hoog scoort in de zoekmachines omdat dit er uiteindelijk voor kan zorgen dat je meer bezoekers op je website krijgt. Een tekstbureau kent het belang van online vindbaarheid en zal hier ook de nodige aandacht aan besteden.

Voor elke branche

In wat voor branche je ook zit, een tekstbureau kan je goed van dienst zijn. Branches waar we veel mee samenwerken zijn:

 • Het bedrijfsleven
 • Zorgsector (ziekenhuizen, praktijken)
 • Overheid (gemeenten, provincies)
 • Reclamebranche

Hoe zit het met het tarief van een tekstbureau?

Als je een schrijfopdracht hebt, dan vraag jij je waarschijnlijk af wat het tarief is als je gebruik maakt van de diensten van een tekstbureau. Als je online rondkijkt, dan kom je er al gauw achter dat de tarieven erg kunnen verschillen. Het tarief kun je berekenen aan de hand van diverse factoren:

Gemakkelijk of lastig onderwerp?

Als de teksten gaan over een lastig onderwerp waar weinig informatie over te vinden is, is de kans groot dat ook het tarief hiervoor hoger zal zijn. Om een goede tekst te kunnen schrijven, zal de
tekstschrijver zich beter moeten verdiepen in het onderwerp. Je betaalt dus ook voor een stukje onderzoek.

Wanneer is de deadline?

De deadline is ook afhankelijk voor het tarief. Als blijkt dat je een spoedopdracht geeft, dan zal het tarief ook wat hoger uitvallen. Vooral als andere opdrachten even stil komen te liggen.

Omvang van de opdracht

Als je meer teksten afneemt, kan dit bij sommige tekstbureaus zorgen voor een lager tarief. Zorg er daarom voor dat je voor de hand al duidelijk in beeld hebt wat de omvang is van je opdracht. Gaat het om 10 teksten of ben je van plan om 100 teksten af te nemen? Deze gegevens kunnen het tarief beïnvloeden.

Schrijfopdracht voor korte of lange termijn?

Het is goed om in beeld te brengen hoeveel tijd je kwijt bent aan de opdracht. Sommige opdrachten zijn namelijk ook voor lange termijn. De opdrachtgever kan bijvoorbeeld als opdracht neerleggen om elke maand een blog en artikel aan te leveren gedurende een jaar lang. Op deze manier wordt er een afspraak gemaakt voor langere termijn. Het tarief kan hierdoor anders worden.
Aan de hand van bovenstaande factoren is het mogelijk om een tarief te berekenen. Zonder deze informatie is het erg lastig om een tarief te bepalen. Zorg er daarom ook voor dat je als opdrachtgever duidelijk voor ogen hebt wat je precies zoekt. Hierbij is het ook handig om alvast rekening te houden met het budget dat je hebt voor de opdracht. Door het budget aan te geven, is het als tekstbureau ook mogelijk om aan te geven wat je met dit bedrag kunt afnemen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat beide partijen efficiënt kunnen overleggen over de opdracht.

Professionals die dagelijks bezig zijn met schrijven

Sector 7 werkt samen met professionals die dagelijks bezig zijn met het schrijven van kwalitatieve teksten. Als je een eigen bedrijf hebt, is het relevant om je bedrijf goede teksten te gunnen. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je content krijgt waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Teksten die je doelgroep aanspreken en waar uiteindelijk actie op zal komen. Onze tekstschrijvers zijn zich ervan bewust dat elke opdracht uniek is. Om deze reden zorgen we er altijd voor dat de opdracht duidelijk is voor beide partijen voor dat er een start gemaakt wordt. Op deze manier is het mogelijk om te voldoen aan elkaars verwachtingen zodat er een mooi resultaat behaald kan worden. Een resultaat waar beide partijen trots op kunnen zijn.