Online marketing specialist inschakelen? Jouw kans om te groeien

Om als bedrijf succesvol te zijn, is een goede online marketing aanpak relevant. Een online marketing specialist is dagelijks bezig met het opzetten van een online marketing strategieën en weet als geen ander wat jouw bedrijf nodig heeft om verder te groeien. Een online marketing specialist kun je inhuren voor diverse werkzaamheden. Of je nu enkel op zoek bent naar een manier om je website te verbeteren of een heel online marketing strategie, het inschakelen van een online marketing specialist is een waardevolle investering in je bedrijf. Ben je van plan om een online marketing specialist in te schakelen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is een online marketing specialist?

Een online marketing specialist kan diverse werkzaamheden en verantwoordelijkheden hebben. Denk hierbij aan een SEO specialist, Google Ads specialist, Linkbuilding specialist of bijvoorbeeld een Media inkoop specialist. Uiteindelijk gaat het erom dat deze specialist zijn of haar klant kan helpen met het behalen van doelstellingen op het gebied van online marketing. Voor elk bedrijf kan het gaan om andere doelstellingen. De online marketing specialist zal zich onder andere bezig houden met het opzetten van een online marketing advies. Daarnaast zal de website van de klant geanalyseerd worden en zullen de webstatistieken nader onderzocht worden. Als bedrijf wil je natuurlijk ook goed gevonden worden in de zoekmachines, op deze manier is het namelijk mogelijk om meer bezoekers te ontvangen op de website. Indien je meer bezoekers krijgt op je website, zal dit er ook voor zorgen dat je meer producten en/of diensten kunt verkopen. Hierdoor kunnen de inkomsten van de klant op den duur gaan stijgen. Daarnaast is het ook relevant om te weten wie de grootste concurrenten zijn en te bekijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Een online marketing specialist kan je hier goed bij helpen omdat zij hier dagelijks mee bezig zijn. Zij beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en ervaringen om dit op de juiste manier aan te pakken.

Voordelen online marketing specialist inschakelen

De online marketing van je bedrijf zou je ook zelf kunnen doen, maar de kans dat je hierbij relevante zaken over het hoofd ziet is groot. Door een online marketing specialist in te schakelen, kun je profiteren van veel voordelen. Allereerst haal je een specialist in huis die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op dit vakgebied. Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke recente zaken over het hoofd ziet. Daarnaast heb je hulp van een expert die beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en kwaliteit om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het inschakelen van een online marketing specialist moet je dus eigenlijk zien als een mooie en waardevolle investering in je bedrijf.

Wanneer schakel je een online marketing specialist in?

Wanneer kun je het beste een online marketing specialist inschakelen? Vaak denken ondernemers aan het inschakelen van een online marketing specialist als ze niet tevreden zijn met zaken zoals het loopt op online gebied. Het is echter nog verstandiger om eventuele problemen te voorkomen en direct bij het starten van je bedrijf een online marketing specialist in te schakelen. Op deze manier kan de online marketing specialist direct een kwalitatieve strategie op tafel leggen waarmee je direct al een goede start kunt maken. Het uitbesteden van SEO is soms bijvoorbeeld geen optie meer als er werkzaamheden zijn uitgevoerd intern die schadelijk kunnen zijn op een lange termijn.

Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden van situaties waarbij een online marketing specialist je goed kan ondersteunen:

 • Gestelde doelstellingen zijn niet behaald
  De online marketing doelstellingen die je hebt opgesteld heb je niet kunnen behalen. Een online marketing specialist kan je helpen met het beoordelen van de doelstellingen. Waarom zijn deze doelstellingen niet behaald en hoe kunnen we dit rechtzetten?
 • Diensten en producten promoten
  Je wilt de diensten en producten die je levert meer onder de aandacht brengen bij de doelgroep. Een online marketing specialist zoekt naar manieren om de doelgroep te bereiken. Dit betekent ook dat je er als bedrijf voor moet zorgen dat je vindbaar en zichtbaar bent voor de klant in de zoekmachines. Een online marketing specialist weet hoe je dit resultaat op den duur kunt krijgen.
 • Statistieken en Analytics verzamelen
  Je wilt meer inzicht in je website gegevens. Een online marketing specialist weet als geen ander hoe hij statistieken en analytics moet verzamelen.
 • Website goed inrichten
  Je hebt een website maar je bent niet tevreden over de inrichting. Een online marketing specialist kan de website analyseren en deze op een aantrekkelijke en efficiënte manier inrichten voor jouw bezoekers. Daarnaast bekijkt een online marketing specialist ook of de website een conversiegerichte vormgeving heeft.

Hoeveel kost een online marketing specialist?

Als je van plan bent om een online marketing specialist in te schakelen, dan is het te begrijpen dat je wilt weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten. Uit de praktijk blijkt echter dat dit erg moeilijk in te schatten is van te voren. Elke klant is uniek en dit zorgt ervoor dat we te maken hebben met maatwerk. Uiteindelijk zal een online marketing specialist aan de slag gaan met zaken die een bedrijf nodig heeft en dat kan voor elke website wat anders betekenen. Als je in zee gaat met een online marketing specialist is het aan te raden om allereerst alle wensen en verwachtingen te bespreken, aan de hand van deze informatie kan er vervolgens een offerte opgesteld worden. De hoogte van de offerte zal onder andere afhangen van de wensen van de klant en de duur en omvang van de opdracht. Als opdrachtgever is het relevant dat je realistische verwachtingen hebt. Een online marketing strategie tot uitvoering brengen zal tijd kosten. Vaak worden de eerste maanden wijzigingen doorgevoerd, de maanden hierna zal vervolgens bekeken worden of deze wijzigingen een positief effect hebben op bijvoorbeeld het verkeer naar de website. Aan de hand van deze resultaten kunnen vervolgens weer wijzigingen gedaan worden om nog beter te scoren. Probeer hier rekening mee te houden als je jouw wensen in beeld brengt met betrekking tot de duur en omvang van de opdracht.

Schakel een online marketing specialist in

Een online marketing specialist helpt jou met het behalen van doelstellingen op het gebied van online marketing. De online marketing specialisten van Sector 7 weten als geen ander hoe zij jou hierin kunnen bijstaan. Wij beseffen dat elk bedrijf uniek is en dat is ook de reden dat we elke opdracht anders aanpakken. We kijken samen welke aanpak verstandig is en verliezen hierbij nooit jouw wensen uit het oog. Met onze kennis, vaardigheden en ervaringen zorgen wij ervoor dat jouw website optimaal kan groeien.