Webteksten laten schrijven? Zo doe je dat!

Als je eigenaar bent van een website is het erg belangrijk dat de website is voorzien van waardevolle webteksten. Een waardevolle webtekst kan er voor zorgen dat de klant overgaat tot een bepaalde actie. Denk bijvoorbeeld aan de aanmelding van een nieuwsbrief of het doen van een aankoop in de webshop. Tijdens het schrijven van een kwalitatieve webtekst, moet er ook oog zijn voor SEO. Tegenwoordig is online vindbaarheid namelijk erg belangrijk. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat jouw artikelen beter zichtbaar zijn in de zoekmachines. De webteksten op je website zullen door meer mensen gezien en/of gelezen worden. Wil jij je website ook voorzien van goede webteksten en op deze manier op den duur beter zichtbaar worden in de zoekmachines? In dit artikel lees je er alles over.

De voordelen van webteksten laten schrijven

Als ondernemer kun je zelf webteksten schrijven, maar je moet in dit geval wel beseffen dat de website van je bedrijf het visitekaartje is voor bestaande en nieuwe klanten. Als deze website teksten verzorgd en professioneel overkomen, dan kom je bij bezoekers al een stuk betrouwbaarder over. Als je SEO webteksten laat schrijven, dan zal dit er op den duur zelfs voor zorgen dat meer bezoekers op je website komen. De website is in de zoekmachines namelijk beter zichtbaar. De kans dat je in de webshop iets verkoopt stijgt dan ook.

Webteksten laten schrijven: hoeveel kost dit?

Als je webteksten wilt laten schrijven, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten die je ongeveer zal moeten maken.  Als je op zoek gaat naar het tekst schrijven website tarief, dan kom je er al snel achter dat de tarieven per tekstschrijver erg kunnen verschillen. Website teksten laten schrijven kan dus bij elke tekstschrijver wat anders kosten, ook omdat er een woordtarief of uurtarief gehanteerd kan worden. Het tarief hangt daarnaast af van diverse factoren. De ervaring van de tekstschrijver is allereerst relevant. Tekstschrijvers die net zijn begonnen, hanteren vaak een lager tarief. Tekstschrijvers met jarenlange ervaring vragen vaak meer. Een beginnend tekstschrijver zal vaak een uurtarief hebben van 25 tot 55 euro. Een gemiddelde tekstschrijver ligt daar iets boven, denk hierbij aan een uurtarief van 55 tot 80 euro. De meeste tekstschrijvers hebben een uurtarief dat hier tussen ligt. Als je het hebt over een zeer ervaren tekstschrijver die schrijft over specifieke onderwerpen waar je meer kennis voor nodig hebt, dan kan dit uurtarief zelfs oplopen tot 150 euro per uur. Als er sprake is van een woordtarief, dan moet je bij een beginnend tekstschrijver uitgaan van een woordtarief van 0,25 tot 0,35 cent per woord. Het gemiddelde woordtarief ligt echter vanaf 0,35 cent per woord. Er zijn ervaren tekstschrijvers die vragen om meer dan 0,55 cent per woord.

Webteksten schrijven tips

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf website teksten te schrijven. Om dit op de juiste manier te doen zijn er diverse tips die erg waardevol zijn. Hieronder lees je hier meer over:

Teksten schrijven website: ken je doelgroep en doel
Als je webteksten gaat schrijven, is het belangrijk om te weten voor wie je de teksten schrijft. Door je doelgroep in beeld te brengen, is het ook mogelijk om je taalgebruik hierop aan te passen. Een groep ouderen spreek je namelijk anders aan dan een groep scholieren. Door te taal van de doelgroep te spreken, is de kans groter dat de tekst hen zal aanspreken. Daarnaast is het efficiënter om een doel voor ogen te hebben. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een aanmelding voor de nieuwsbrief of het doen van een aankoop in de webshop. Hier kun je dan tijdens het schrijven van de tekst rekening mee houden.

Zorg voor unieke content
Eén van de belangrijkste tips voor het schrijven van een webtekst is dat de tekst uniek moet zijn. Als je wilt dat de webteksten ook goed scoren in de zoekmachines, is het relevant dat je webteksten schrijft die origineel en van toegevoegde waarde zijn.

Zoekwoordenonderzoek
Als je een tekst schrijft, is het relevant om eerst te onderzoeken welke zoekwoorden vaak gebruikt worden in jouw vakgebied. Als je zoekwoorden in de teksten verwerkt waarop veel gezocht wordt, is de kans groter dat jouw artikelen en website in beeld komt als potentiele klanten zoeken naar informatie of artikelen.

Begin met relevante informatie
Als je een tekst schrijft, is het verstandig om de belangrijkste informatie bovenaan te vermelden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lezers een tekst vaak eerst scannen. Als je de belangrijkste informatie bovenaan zet, dan is de kans het grootst dat de lezer het hele artikel wilt lezen.

Zorg voor overzicht
Een goede webtekst is overzichtelijk en heeft een duidelijke indeling. Vaak begint de tekst met een korte inleiding, gevolgd door enkele alinea’s met informatie en eindig je met een conclusie of afsluitende stuk. Om overzicht te krijgen in een tekst is het aan te raden om kopjes te gebruiken. De tussenkopjes zorgen ervoor dat de lezer eerder door heeft waar de tekst over gaat. De tekst is dan ook prettig om te lezen.

Maak gebruik van afbeeldingen
Een goede en mooie opmaak zorgt ervoor dat je de aandacht van de lezer bij de tekst kunt houden. Gebruik afbeeldingen die de tekst en boodschap van een webtekst ondersteunen. Noem je productnamen of artikelen, dan kun je er voor kiezen om deze tekst een andere opmaak te geven zodat het extra opvalt bij de lezer.

Sector 7 helpt jouw bedrijf groeien

Als je op zoek bent naar waardevolle webteksten, dan kan Sector 7 je hier goed bij helpen. Dagelijks zijn onze tekstschrijvers bezig met schrijven voor websites. Hierdoor hebben zij de nodige ervaring opgedaan en weten zij als geen ander hoe ze jouw opdracht aan moeten pakken. Tegenwoordig is de online vindbaarheid van een website erg belangrijk. Gedurende het schrijven van webteksten hebben wij daarom altijd oog voor SEO. Op deze manier krijg je kwalitatieve webteksten die er daarnaast ook voor zorgen dat de zichtbaarheid van je website vergroot wordt in de zoekmachines. Webteksten laten schrijven is zo een echte investering waar je nog lange tijd de vruchten van kunt plukken.

Wil je interview teksten, zakelijke teksten, reclameteksten, wervende teksten of wil je dat wij een column schrijven? Neem contact met ons op.