Kwalitatieve SEO teksten laten schrijven, wat is belangrijk?

Je hebt een website waar je maar weinig bezoekers op ontvangt. Omdat er weinig mensen een bezoek brengen aan je website of webshop, verdien je er ook niet veel mee. Dit kan anders. Als je het besluit neemt om kwalitatieve SEO teksten te laten schrijven, zal je al gauw merken dat het ook anders kan. Teksten waarbij rekening is gehouden met SEO, worden geoptimaliseerd zodat ze beter vindbaar zijn in de zoekmachines. Omdat je beter zichtbaar bent, zal je website op den duur meer bezoekers krijgen. Meer bezoekers op je website zal op den duur zorgen voor extra inkomsten uit je website. Kwalitatieve SEO teksten zijn voor elke ondernemer onmisbaar. In dit artikel lees je alles over het laten schrijven van kwalitatieve SEO teksten.

Waarom een SEO schrijver inhuren?

Er zijn diverse redenen te noemen waarom het inhuren van een SEO schrijver voor jou interessant kan zijn. Als jij je teksten laat optimaliseren, dan zal dit op den duur als gevolg hebben dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines. Dit zal er dus voor zorgen dat je groeit in populariteit. Je zal als website of webshop bekender worden omdat bezoekers je bedrijfsnaam vaker zien staan. Er zal ook op een gegeven moment een groei plaatsvinden van de bezoekersaantallen op je website. Het toepassen van SEO is een relatief goedkope manier om nieuwe klanten te genereren op je website. Het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan Google Adwords. Daarnaast moet jij je als ondernemer ook beseffen dat veel mensen de eerste twee pagina’s van een zoekmachine als betrouwbaar zien. Als jij bij bepaalde relevante zoekwoorden goed vindbaar bent, kan dit een grote omslag betekenen voor je bedrijf. Je bent goed zichtbaar waardoor mensen je kennen en vertrouwen. Het resultaat hiervan zal positief zijn: je ontvangt meer bezoekers op je website en ook het aantal bestellingen zal stijgen. Ben je benieuwd naar de precieze betekenis van SEO teksten? Lees dan verder om hier alles over te lezen.

Wat zijn SEO teksten?

SEO-teksten zijn teksten voor zoekmachines. Als je een SEO schrijver gaat inhuren voor een schrijfopdracht, dan is het relevant om te weten wat de betekenis is van SEO teksten. Waarschijnlijk weet je wel dat SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization). Het belangrijkste om te onthouden is dat alles draait om inhoud, een relevante webtekst zal uiteindelijk ook hoog scoren in zoekmachines zoals Google. Maar hoe ziet een relevante webtekst er nu uit? Het antwoord op deze vraag is relevant voor het resultaat dat je uiteindelijk gaat boeken. Hieronder lees je kort over de belangrijkste factoren voor een relevante webtekst:

 • Zorg voor waardevolle inhoud
  Alles draait om de kwaliteit van de tekst. Zorg daarom dat je een tekst schrijf die ook echt toegevoegde waarde heeft.
 • Wat is je doelgroep?
  Om een tekst te schrijven die van toegevoegde waarde is, is het relevant om allereerst te bepalen voor wie je de tekst gaat schrijven. Focus je op de doelgroep. Als je dit afbakent, dan heb je groter kans dat er een groep mensen bestaat die jouw tekst erg interessant vinden.
 • Wat wil je bereiken met de tekst?
  Als je weet voor wie je de teksten gaat schrijven, is het goed om daarnaast na te denken over de reden waarom jij de tekst schrijft. Wat wil je bereiken met de tekst? Wil je mensen informeren, of is het juist de bedoeling dat ze overgaan tot een bepaalde actie. Denk hierbij aan het plaatsen van een bestelling of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Je zal direct merken dat het een stuk gemakkelijker is om de tekst te schrijven.
 • Zorg voor een goede structuur in je tekst
  Niemand vind het prettig om een tekst te lezen waar geen structuur in zit. Zorg er daarom voor dat je vooraf al nadenkt over de opzet van de tekst. Dit zorgt ervoor dat de lezer van begin tot eind je tekst met aandacht kan lezen.
 • Doe een zoekwoordenanalyse
  Het is verstandig om je vooraf bezig te houden met een zoekwoorden analyse. Op deze manier weet je hoe vaak er wordt gezocht op een bepaalde zoekwoord en kun je bepalen of dit interessant is om te gebruiken in jouw tekst. Op welke zoekwoorden wil je vindbaar zien? Stel een lijst op met interessante zoekwoorden zodat je hier overzicht in hebt.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel andere factoren die bepalen of een webtekst relevant is of niet. Je zal je daarnaast ook bezig moeten houden met de SEO-technische factoren. Denk hierbij aan het gebruiken van de titel, afbeeldingen, een goede meta-description, de URL, de verschillende kopjes en de links. Als je bezig bent met bovenstaande factoren, is het aan te raden om je altijd af te vragen: heeft de zoeker na het lezen van mijn tekst gevonden wat hij/zij zocht? Een tevreden zoeker betekent vaak ook dat het gaat om een goede kwalitatieve tekst.

Investeer in je bedrijf met kwalitatieve SEO teksten

Ga je SEO teksten laten schrijven voor je bedrijf of ga je een SEO cursus volgen? Dan moet je dat ook zien als een echte investering. Een investering waar je op den duur de vruchten van zal plukken. Hierbij is het goed om te weten dat je een flinke dosis geduld nodig hebt omdat je niet direct in één week al resultaat kunt zien. Dit heeft weken, vaak maanden nodig. Door samen te werken met professionals weet je zeker dat je optimaal bezig bent met de groei van je bedrijf.

Kwalitatieve SEO teksten voor iedereen

Als je op zoek bent naar kwalitatieve SEO teksten, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Sector 7 heeft namelijk alles in huis om de vindbaarheid van jouw bedrijf te laten groeien. De SEO tekstschrijvers die werkzaam zijn bij Sector 7 hebben al jarenlang ervaring met het schrijven van kwalitatieve teksten die goed gevonden worden in de zoekmachines. De medewerkers beschikken over de juiste kennis en ervaring om de organische vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Als bedrijf is het, vooral in deze tijd, erg belangrijk dat je online zichtbaar bent. Als je enkel beschikt over kwalitatieve teksten, dan ben je er nog niet. Met de juiste hulp krijg je op deze manier meer ‘gratis’ bezoekers en is het mogelijk om als bedrijf verder door te groeien.

Wil je het toch zelf doen, dan hebben we ook tips en een cursus mogelijkheid voor je.