Een SEO tekst zelf schrijven? handige tips!

Als ondernemer is het belangrijk dat je de waarde kent van kwalitatieve teksten. Een kwalitatieve tekst kan er namelijk voor zorgen dat er meer bezoekers komen op je website waardoor je misschien uiteindelijk meer inkomsten kunt genereren of populariteit kunt winnen in je vakgebied. In een kwalitatieve tekst moet er tegenwoordig ook aandacht zijn voor SEO. In deze tijd kunt je niet meer ontkomen aan zoekmachineoptimalisatie en daarom is het relevant om op de hoogte te zijn van enkele fijne kneepjes uit het vak. Een andere optie is om een ervaren SEO tekstschrijver in te schakelen voor je schrijfopdracht. Voor deze optie wordt vaak gekozen omdat je op deze manier samenwerkt met professionals die dagelijks bezig zijn met het schrijven van teksten die goed scoren in de zoekmachines.

Wat levert een goede SEO tekst je op?

Indien je een eigen bedrijfs website of webshop hebt, is het als ondernemer erg belangrijk dat je aandacht geeft aan zoekmachineoptimalisatie. Als jij het niet doet, dan zal de concurrent je voor zijn en dit al gauw merken aan het aantal bezoekers op je website. Wees dit voor en verdiep je hier nu al in. Een goede SEO tekst kan er voor zorgen dat je beter zichtbaar bent in de zoekmachines. Klanten kunnen je op deze manier gemakkelijker vinden waardoor jij in principe gratis bezoekers krijgt op je website. SEO is een investering waar je nog een lange tijd de vruchten van kunt plukken. Daarnaast zal je bedrijf ook betrouwbaar overkomen, het feit dat je goed vindbaar bent in de zoekmachines zien veel mensen als een plek die je vast verdiend zal moeten hebben. Kwalitatieve SEO teksten zijn op deze manier erg waardevol voor elke ondernemer.

Een kwalitatieve SEO tekst: handige tips

Om een goede kwalitatieve SEO tekst te kunnen schrijven, zijn er bepaalde zaken die je moet weten. Hieronder kun je enkele handige tips vinden die je goed kunnen helpen om een kwalitatieve SEO tekst te schrijven.

Doe zoekwoordenonderzoek

Voordat je een SEO tekst gaat schrijven, is het aan te raden om te starten met een zoekwoordenonderzoek. Het is namelijk goed om te weten bij welke zoekwoorden je kans hebt om hoog te scoren in de zoekmachines. Als je een website of webshop hebt, dan is het interessant om in ieder geval bij de eerste 10 resultaten te zitten. De meeste mensen kijken namelijk niet verder dan dat.

Voor wie schrijf ik en wat is mijn doel?

Als je een tekst schrijft, is het goed om je doelgroep en doel te kennen. Voor wie schrijf je een tekst en wat wil je precies bereiken? Er zijn diverse doelen die je kunt stellen. Je kunt als doel bijvoorbeeld hebben om zoveel mogelijk verkopen te genereren, maar veel teksten willen lezers ook enthousiast maken om zich bijvoorbeeld aan te melden voor een nieuwsbrief. Als er een duidelijke doelgroep en doel is, is het al een stuk duidelijker hoe je een tekst moet opzetten. Het is belangrijk dat je met de tekst kunt voorzien in de informatiebehoefte van de zoeker.

Aandacht voor de meta description

Een goede meta description geeft een korte en krachtige omschrijving van de webpagina. In de praktijk hoor je vaak ‘best meta description for seo’ is door dit stukje te beschouwen als advertentieruimte. Beschouw de google meta description als middel om klanten enthousiast en nieuwsgierig te maken naar het artikel. De kans dat ze klikken op jouw website is op deze manier al een stuk groter. Let er wel op dat de boodschap kort en bondig is geformuleerd. Google laat als zoekmachine bijvoorbeeld maar 156 tekens zien.

ALT tekst SEO

Een Alt tekst kun je invoeren als titel van een afbeelding. Deze tekst omvat een korte samenvatting van wat je kunt zien op de afbeelding die je hebt ingevoegd. Voor SEO is dit een hele belangrijke factor omdat de zoekmachines geen afbeeldingen kunnen lezen.

Schrijf een duidelijke inleiding

Als je een tekst schrijft met het oog op SEO, is het erg belangrijk dat je de zoekmachines in korte tijd al duidelijk kunt maken  waar je tekst/artikel over gaat. Gebruik je relevante zoekwoorden? Dan is het goed om deze te gebruiken in de eerste zinnen van je tekst. De zoekmachines kunnen op deze manier al direct zien waar je tekst over gaat.

Maak gebruik van tussenkoppen

Een goede SEO tekst heeft relevante tussenkoppen waar ook zoekwoorden in verwerkt zijn. Deze tussenkoppen zijn zelfs nog belangrijker dan de normale inhoud van je tekst. Er zijn diverse manieren waarop je tussenkoppen kunt gebruiken, je kunt ze opmaken in H1, H2, H3, H4, H5 en H6. De zoekmachines kunnen op deze manier eerder zien waar de tekst over gaat.

Waardevolle inhoud

Veel mensen vragen zich af wat de ideale lengte is voor een SEO artikel. In de praktijk is het antwoord hierop vaak: zo lang als nodig. Als je een artikel schrijft met waardevolle inhoud, dan zal dit ook door meer bezoekers daadwerkelijk gelezen worden. Als blijkt dat je alleen maar schrijft om het aantal woorden, dan is de kans groot dat ook veel lezers afhaken omdat ze merken dat de informatie niks toevoegt. Probeer dit te voorkomen en zorg voor artikelen van toegevoegde waarde voor de lezers.

Aandacht voor taalgebruik

Als je een tekst schrijft of laat schrijven, is het goed om rekening te houden met het taalgebruik in je teksten. Het taalgebruik waar jij voor gaat, is afhankelijk van je doelgroep. Als je een tekst schrijft over een bepaalde nieuwe pensioenregeling, zal je deze anders moeten opstellen dan een tekst dat gaat over de leukste festivals van 2019. Dit is een onderwerp waar veel meer jongeren in zijn geïnteresseerd, het taalgebruik zal hierop aangepast moeten worden.

Voor een seo schrijf cursus, bekijk dan deze pagina of deze pagina voor een SEO workshop.

Huur een ervaren SEO tekstschrijver

Sector 7 heeft de beste SEO tekstschrijvers in huis om de vindbaarheid van jouw bedrijf te verbeteren. De SEO tekstschrijvers die werkzaam zijn bij Sector 7 hebben al jarenlang ervaring met het schrijven van kwalitatieve teksten die goed gevonden worden in de zoekmachines. De medewerkers beschikken over de juiste kennis en ervaring om de organische vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Als bedrijf is het, vooral in deze tijd, erg belangrijk dat je online zichtbaar bent. Met de juiste hulp kun je als bedrijf op deze manier doorgroeien.