SEO teksten voor elke ondernemer onmisbaar + cursus seo teksten schrijven

Je hebt een website, maar je merkt dat deze maar weinig bezoekers krijgt. Dit terwijl je ervan overtuigd bent dat je beschikt over kwalitatieve teksten. Op zo’n moment komt SEO in beeld. Tekst is één van de belangrijkste elementen van SEO. Als je zorgt voor goede SEO teksten, dan is de tekst zo geoptimaliseerd voor zoekmachines dat je een stuk hoger kunt scoren. Je website zal zichtbaarder zijn waardoor je uiteindelijk meer bezoekers zal krijgen op je website. Hierdoor heb je de kans om meer inkomsten te genereren uit je website. In dit artikel vertel ik je waarom SEO teksten voor elke ondernemer onmisbaar is en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

SEO teksten schrijven: waarom?

Als je gebruik maakt van SEO dan ben je bezig met het optimaliseren van websites voor zoekmachine zoals Google. In de zoekresultaten is de kans groter dat jouw website gevonden wordt. Dit zorgt voor meer bezoekers op de website waardoor je uiteindelijk ook meer inkomsten zou kunnen genereren. Als je gebruik maakt van SEO dan kun je profiteren van diverse voordelen.

 • Bekendheid door SEO
  Door gebruik te maken van SEO schrijven is het mogelijk om bekender te worden. Je bent beter te vinden in zoekmachines waardoor je populariteit vergroot zal worden. Het aantal bezoekers op de website zal stijgen.
 • Weinig geld, veel moeite
  Als je SEO toepast dan zal je in ieder geval een stuk goedkoper uitkomen dat het kopen van advertenties, denk hierbij aan Google Adwords. Het is wel van belang om je te realiseren dat het niet allemaal vanzelf gaat. SEO is een effectieve manier, maar er moet wel voldoende tijd in worden gestopt.
 • Win het vertrouwen van bezoekers
  Als je hoger scoort in de zoekmachines, dan ‘win’ je niet enkel een hogere positie. Je zal namelijk ook het vertrouwen van veel bezoekers winnen. Veel internetgebruikers vertrouwen op de websites die Google bijvoorbeeld op de eerste pagina laat zien. Vertrouwen bezoekers jouw webshop? Dan zal dit vaak terug te zien zijn in de verkoopaantallen.

SEO schrijven: handige tips

Als je teksten laat schrijven of zelf aan de slag gaat met het schrijven van teksten voor je bedrijf, dan zijn er diverse zaken waar je rekening mee kunt houden voor de beste resultaten. Hieronder deel ik enkele van onze handige tips zodat jij er ook voor kunt zorgen dat je teksten beter gevonden worden in de zoekmachines.

 1. Wat is de doelgroep?
  Voordat je start met het schrijven of laten schrijven van een goede SEO tekst, is het van belang dat je weet voor wie je deze schrijft. Het bepalen van de doelgroep is daarom erg belangrijk. Hierbij is er één belangrijke regel: hoe persoonlijker de tekst, hoe beter. Als de lezer zich aangesproken voelt, dan kun je dit punt afvinken.
 2. Wat is het doel van de pagina?
  Als je een tekst gaat schrijven of laat schrijven, is het verstandig om in beeld te brengen wat je wilt bereiken met de tekst. Wil je de lezer informeren of heb je als doel dat er een aankoop wordt gedaan? Andere doelen kunnen zijn dat je meer aanmeldingen wilt voor je nieuwsbrief of dat je een e-book wilt laten downloaden. Het bepalen van het doel zorgt ervoor dat de tekst gerichter geschreven kan worden.
 3. Doe onderzoek naar zoekwoorden
  Als potentiele klanten of bezoekers van je website op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen of producten, dan zoeken ze vaak met één of enkele woorden. Door onderzoek te doen naar zoekwoorden, is het mogelijk om zoekwoorden te verwerken in een artikel waar je vervolgens vindbaar op bent in de zoekmachines. Door deze zoekwoorden strategisch te verwerken in het artikel is het mogelijk om een hogere positie te behalen. Dit kun je leren. Het is bijvoorbeeld relevant om de relevantste zoekterm te benoemen in de SEO-titel.
 4. Boeiende meta-omschrijving

Een pakkende meta-omschrijving zorgt ervoor dat bezoekers eerder op jouw website komen. Als je bezig bent met het formuleren van een meta-omschrijving, dan is het een goede tip om deze neer te zetten als een advertentietekst. Het moet namelijk kort én krachtig zijn zodat mensen op jouw link klikken. Probeer je relevantste zoekterm ook te verwerken in de meta-omschrijving.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel andere tips om teksten SEO vriendelijk te maken. Je kunt in principe op twee manieren aan de benodigde teksten komen. Je kunt zelf leren om SEO teksten te schrijven, je zou hier bijvoorbeeld een cursus voor kunnen volgen. Daarnaast heb je ook de kans om de teksten uit te besteden. De meeste mensen kiezen voor de tweede wijze omdat ze op deze manier weten dat hun opdracht door een SEO professional zal worden afgehandeld. Op deze manier is het mogelijk om optimaal resultaat te behalen.

SEO teksten schrijven kun je leren

Wil je ook graag goed SEO leren schrijven? Dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus ‘SEO teksten schrijven’. Gedurende deze cursus zal je alles leren omtrent SEO en krijg je de beste SEO schrijven tips. Deze cursus bestaat uit een theoretische gedeelte, waarbij je vragen behandeld zoals ‘Wat is SEO schrijven?’, daarnaast ga je natuurlijk aan de slag met het schrijven van teksten zodat je feedback kunt krijgen om jezelf uiteindelijk te verbeteren. Eén ding is zeker, je zal de cursus afsluiten met de juiste vaardigheden en kennis om SEO te verwerken in de teksten die je schrijft.

De beste SEO tekstschrijvers onder één dak

De SEO tekstschrijvers die werkzaam zijn bij Sector 7 hebben al jarenlang ervaring met het schrijven van kwalitatieve teksten die goed gevonden worden in de zoekmachines. Wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om de organische vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Als bedrijf is het, vooral in deze tijd, erg belangrijk dat je online zichtbaar bent. Als je enkel beschikt over kwalitatieve teksten, dan ben je er nog niet. Met de juiste hulp krijg je op deze manier meer ‘gratis’ bezoekers en is het mogelijk om als bedrijf verder door te groeien.  Investeer in je bedrijf en laat je bedrijf op deze manier zien aan bestaande, maar ook nieuwe klanten.