Blogs laten schrijven? Hier lees je er alles over

Blogs zijn interessant voor elke ondernemer. Door middel van het plaatsen van interessante blogs is het mogelijk om onder andere meer bezoekers te genereren op je website. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het schrijven van blogs, maar tegenwoordig zijn er steeds meer ondernemers die inzien dat het efficiënter is om blogs te laten schrijven door ervaren tekstschrijvers. Blogs laten schrijven? Hier lees je er alles over.

Waarom zijn blogs waardevol?

Blogs zijn om diverse redenen onmisbaar voor een ondernemer. Hieronder kun je lezen waarom het ook voor jouw website interessant kan zijn om regelmatig een interessante blog te plaatsen:

Zichtbaarheid wordt vergroot

Als je regelmatig een blog plaats op de website, zorg jij er onder andere voor dat de zichtbaarheid van je bedrijfswebsite wordt vergroot. Je kunt zelf op zoek gaan naar interessante onderwerpen voor de blogs, maar je hebt ook de mogelijkheid om een ervaren copyblogger in te schakelen.

Bezoekers hebben een reden om terug te komen
Als je regelmatig een blog op de website plaatst, dan zorgt dit ervoor dat geïnteresseerden regelmatig terugkomen om meer te lezen.

Kennis delen zorgt voor autoriteit
Omdat je kennis deelt over bepaalde onderwerpen, zorg dat ervoor dat je op een gegeven moment als een professional wordt gezien in het vakgebied.

Meer interactie op de website
Op een website waar geen blogs op worden geplaatst, vindt bijna geen interactie plaats. Een blog geeft bezoekers reden om te reageren. Ze kunnen reageren met vragen of hun eigen ervaring over een bepaald onderwerp delen. Interactie op een website is tegenwoordig erg waardevol.

Blog schrijven? Zo pak je het aan
Als je eigenaar bent van een bedrijf, dan kun je ervoor kiezen om zelf wekelijks een blog te schrijven voor je website. Dit is in de praktijk lastiger dan het lijkt. Er zijn namelijk diverse zaken waar je rekening mee dient te houden als je start met het schrijven van blogs. De volgende tips kunnen je hier goed bij helpen.

Op de hoogte van ontwikkelingen en trends in je vakgebied
Het plaatsen van blogartikelen zorgt ervoor dat je gedwongen wordt om scherp te blijven in je vakgebied. Je zal namelijk de ontwikkelingen en trends in de gaten moeten houden zodat je nieuwe informatie kunt delen met de bezoekers van je website.

Zorg voor een goede voorbereiding
Doe een zoekwoordenonderzoek zodat je in een blog zoekwoorden kunt gebruiken waar potentiele klanten ook echt op zoeken in de zoekmachines. Dit zal ervoor zorgen dat je blogartikelen meer gelezen worden. In principe krijg je op deze manier gratis bezoekers op je website.

Zorg voor een logische opbouw
Als je een blog schrijft, is het verstandig om te zorgen voor een logische opbouw. Als je lezers hebt, is het van belang om de aandacht vast te houden tot het eind. Begin met een interessante inleiding, gevolgd door een informatieve middenstuk en eindig met een korte samenvatting. De kans is dan het grootst dat een bezoeker het artikel tot het eind gaat lezen.

Laat een ander meekijken

Als je geen copywriter bent, is de kans groot dat je fouten over het hoofd ziet. Als er grote fouten zitten in je blogberichten en dit regelmatig voorkomt, is de kans groot dat de lezers zich hier op een gegeven moment aan gaan ergeren. Dit kun je voorkomen door er een ander naar te laten kijken. De kans is groot dat je op deze manier nog wat foutjes kunt ontdekken en kunt verbeteren.

Een schrijfcursus kan helpen

Kwalitatieve blogs schrijven is niet gemakkelijk, als je dit toch wilt leren, is het aan te raden om een schrijfcursus te doen. Vaak leer je gedurende een schrijfcursus alles wat je moet weten om een goede tekst te kunnen schrijven.

Bovenstaande tips kunnen je helpen om een goede blogschrijver te worden, indien je hier weinig tijd voor hebt of dit niet ziet zitten, is het een goed idee om de blogartikelen af te nemen bij een schrijfbureau. Hier werken ervaren tekstschrijvers die dagelijks bezig zijn met het schrijven van kwalitatieve blogartikelen die ook nog eens goed scoren in de zoekmachines.

Blogs laten schrijven? Schakel een professional in

Niet iedereen kan een goede blog schrijven. In dat geval is het aan te raden om een professional in te schakelen die je hierbij kan helpen. Als je een professional wilt inschakelen, is het verstandig om allereerst in beeld te brengen wat je wensen zijn met betrekking tot de blogs die je wilt afnemen. De volgende vragen kunnen je helpen om hier inzicht in te krijgen:

 • Hoe vaak wil je een blog plaatsen?
  De hoeveelheid blogs die je wilt afnemen is relevant voor een tekstbureau. Wil je dagelijks een interessante blog plaatsen op de website, of heb je dit liever één keer per maand. Breng deze informatie in beeld zodat je duidelijk hebt wat je wensen zijn.
 • Wat is je budget?
  Door je budget in beeld te brengen, is het gemakkelijker om te beoordelen of jouw wensen passen bij de tarieven van de blogschrijver.
 • Hoe groot mag een blogbericht zijn?
  Heb je een voorkeur voor de omvang van een blogbericht? Als je informatieve blogs nodig hebt, dan kan het zijn dat er voor een blog meer onderzoek moet worden gedaan. Indien je blogs nodig hebt in de vorm van een nieuwsbericht, dan is de omvang niet zo relevant. Dan gaat het meer om de boodschap die overgedragen moet worden. Denk na over je wensen.
 • Onderwerpen voor de blogs
  De tekstschrijver zal graag willen weten of er nog gewenste onderwerpen zijn voor de blogs. Heb je al ideeën of is de tekstschrijver vrij om zelf wat te bedenken?

Als je bovenstaande vragen kunt beantwoorden, dan heb je al vrij veel informatie om een goede schrijfopdracht voor de blogs te kunnen geven. Zo zal het overleggen een stuk sneller en efficiënter verlopen.

Laat kwalitatieve blogs schrijven

Sector 7 schrijft dagelijks kwalitatieve blogs voor diverse bedrijven. Wij werken samen met ervaren tekstschrijvers (zowel indienst als freelance basis) die als geen ander weten hoe zij een blog kunnen schrijven voor jouw website. Onze tekstschrijvers hebben tijdens het schrijven van elke tekst aandacht voor SEO. Tegenwoordig is het namelijk erg belangrijk dat de teksten die geplaatst worden op een website ook zichtbaar zijn in de zoekmachines. Onze tekstschrijvers weten waar zij op moeten letten en zullen er voor zorgen dat elke geplaatste blog waardevol is voor jouw website.